Sunday, December 16, 2012

Cara Kupas Kulit Telur


Asslamulaikum dan salam sejahtera ...




Dulu Khusainikusi pernah tunjukkan kepada anda cara mengupas kentang dengan cara yang mudah sekarang ini dengan bantuan pak cik You Tube . Khusainikusi nak tunjuk cara macam mana nak kupas telur dengan cara yang mudah. Ia sesuai dipratikkan di rumah sahaja, sebab apa nanti orang tengok cam tak senonoh pulak. Bagi peniaga nasi lemak dan peniaga yang kebanyakkan makanan yang dijual banyak mengunakan telur rebus dalam masakan mereka amatlah tidak digalakkan mengunakan teknik ini dikhalayak ramai terutamanya costumer2 yang selalu berkunjung ke gerai anda. Ini untuk mengelakkan sebilangan mereka mengalami muntah hijau di hadapan gerai mereka...hahahaha




klik sini



Khusainikusi:Kalau berani buat ...tak berani tak payah buat...

5 ulasan:

Daddy Zuki said...

ok. mcm best je demo kupas telur ni. abg nak cuba la di rumah.

khusainikusi said...

sila bang ...apa yang dilihat dipraktikan trus...:)

kongsi apa saja said...

tak tau la kalo peniaga buat mcm ni.. pembeli bukan tau pon.. hahaha

outbound malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Senyuman adalah sedekah yang indah, karena dengan sedekah senyuman, manusia takkan pernah merasa berhutang apa-apa dan tak kan membuat orang lain merasa terhina
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

Aniq Bukhary said...

Haha.. lol