Friday, June 22, 2012

Bahagia bila tengok orang bahagia~~~

Assalamualaikum dan selamat sejahtera....

Minggu ini tetiba je nak citer pasal bahagia...almaklumlah tengok banyak member bahagia ...of couse lah kita pun nak bahagia juga....tapi bukanlah bahagia yang suka sorang-sorang tue (mental) itu lain bahagianyer...tapi walaupun macam tue diorang merupakan ciptaan Allah yang hebat...mungkin ada hikamah dijadikan sebegitu...
Okeylah sebelum tersasul cerita ke tempat lain...kita pusing balik pada tajuk kita nak sebut tadi...terkadang apabila kita rasa stress ..kita akan merasakan diri kita kurang bahagia...tapi macam mana nak kembalikan rasa kebahagiaan itu kembali ...bagi aku ialah tengok orang lain bahagia maka kesannya kita akan bahagia....slow2 je perasaan kita yang gundah gulana mungkin akan kembali tenang....

Takpun kita tengok budak kecil2 main sesama diorang...alangkah bahagianya mereka tanpa ada masalah...yang banyak mendatang banyak masalah tue tolak tepi lah dulu ...kita cari yang positif dulu ....kita pandang wajah mereka yang comel2 tue ....dan bayang kita jadi seperti mereka seketika ....huishhh mungkin hati kita akan rasa ringan sikit ...tidaklah banyak terbeban...penuh dengan kegembiraan...macam mengamit memori lah katakan....alangkah asyiknya...

Mungkin langkah ini boleh dijadikan satu tip yang ringkas untuk diamalkan...duk kat tepi tingkap pon boleh kalau kita nak buat...easy,simple dan mudah * sama jelah maksudnya ....sambil tengok permandangan apa yang berlaku kat persekitaraan kita nie...* nie tengah buat lah nie...rasa lega sikit....

Dah baca maka boleh beramal...khusainikusi izinkan...dah macam orang keluarkan hukum je dah nie....

P/S : Sesuai untuk memujuk hati yang lara...* Jiwangnyer lah ...:) Muntah darah hijau...:):)


2 ulasan:

ella suheyla said...

senyum sentiasa hehe :)

KUSAI said...

yup betul tue senyum selalu ....motivate kan diri senyum apabila ada masalah...